Goede raad

February 25, 2016

Laatst ging er een vlinder naast mij op de muur zitten. Niet op bloemen, struiken of hout, maar naast mij op de muur. Ik kon de vlinder heel goed bestuderen en zag de mooie kleuren en de zachte vleugels. Toen vroeg de vlinder hoeveel blijheid ik op dit moment in mijn leven ervaar? Was het geen tijd om dingen los te laten? Mij een doel te stellen van waar ik heen wil en die stap te nemen. De vlinder zei dat ze mij wilde helpen met de verandering en met het losbreken uit een vicieuze cirkel. Dat vond ik fijn en ik moest eerlijk bekennen dat ondanks mijn vrolijk aard ik alles de laatste weken wel zwaar en vermoeiend vind…

De hulp van de vlinder komt dus zeer gelegen, alleen…mijn doel is geloof ik niet anders als een maand geleden…

 

Daarna zag ik steeds eekhoorns. Ze waren druk aan het rennen en klauteren en toen zei een eekhoorn dat ik me moest bezinnen op mijn eigen activiteit. Ik vind namelijk dat ik niet actief genoeg ben, of niet specifiek actief genoeg. Dat ik maar heen en weer ren en niks bereik. De eekhoorn zei dat hij me zou helpen mijn balans weer te vinden. Dat hij me zou helpen mijn doelen na te streven mits ik ook tijd neem om te spelen. De eekhoorn zei dat werken en spelen hand ik hand gaan.

Tja, ik denk alleen maar aan dat doel wat ik wil verwezenlijken en dan vergeet ik soms om die denkknop uit te zetten en lekker te gaan spelen.

 

Vandaag zag ik een goudvink. Ze ging duidelijk voor mij in een boom zitten. Ik was aan het zwemmen en dan voel ik me altijd heerlijk vrij. De vink keek me aan en zei “Het komt wel goed met die activiteit. Ik zal je er bij helpen. Wees niet bang je krijgt nieuwe kansen en mogelijkheden. Je doet nieuwe ervaringen op en er komen nieuwe ontmoetingen. Zing en voel je vrij!”

Dat was fijn. Het bewustzijn dat alles stroomt en dat je het beste maar met de stroom mee kunt gaan kwam weer terug. Ik heb me in het water heerlijk laten drijven en genoot van de zon op mijn gezicht. Dook onder en kwam weer boven en dacht, “ik laat de boel de boel. Ik doe nog wat ik moet doen, ga me verder geen zorgen maken en ga vast een beetje vakantie houden. Komt tijd komt raad.”

 

Vlinder, eekhoorns en goudvink dank jullie wel voor jullie wijze woorden.

O ja, en kraai, ik zag je wel dat je probeerde mijn tas open te maken. Daar wilde je zeker wat magie in doen en je wilde me denk ik zeggen dat er overal kansen liggen en dat de schepping en magie springlevend zijn en voor het grijpen liggen… Dank je wel ook!

 

 

(met dank aan Ted Andrews)

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

February 25, 2016

November 16, 2015

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square