Week van de werkstress

November 16, 2015

Deze week is het de week van de werkstress.

 

Stress, volgens de Dikke Van Dale:

Betekenis ' stress '

stress (de; m)

 

1 aanhoudende geestelijke druk; spanning –

 

En wat doet aanhoudende geestelijk druk met je?

 

De eerste kenmerken van stress zijn o.a. vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke nek en schouders en stemmingswisselingen. Dit kan verder ontwikkelen in hartritmestoornissen, angstig worden, geheugenverlies en concentratieproblemen. En dit zijn nog maar een paar symptomen van een lange lijst.

 

Als stress te lang duurt kan ze chronisch worden en er wordt nog steeds onderschat hoe schadelijk dit kan zijn voor zowel lichaam als geest. Langdurige stress kan je immuunsysteem aantasten waardoor je vattelijk bent voor allerlei ernstige ziektes en aandoeningen.

 

Tijd om eens even stil te staan bij hoe het op jouw werk geregeld is. Staat werkstress op de agenda? Zorg jij goed voor je personeel? Heeft jouw leidinggevende oog voor jouw welzijn?

 

Als stoelmasseur heb ik regelmatig contact met allerlei verschillende bedrijven en organisaties en het is boeiend om te zien hoe verschillend elke organisatie met stress bij medewerkers omgaat. Meestal is geld een obstakel om goed voor het welzijn van personeel te zorgen en bijvoorbeeld stoelmassage op het werk af te wijzen. Maar wat kost het als een werknemer ziek is? Gemiddeld zo'n 250 euro per dag. Dat is veel geld, zeker als iemand met een burn-out thuis komt te zitten. Dan ben je niet met een week weer terug.

 

Wat kost het om je personeel eens per maand een stoelmassage aan te bieden? Gemiddeld zo'n 50 euro per uur. In dat uur worden 2 a 3 mensen gemasseerd. En wat doet een stoelmassage? Het helpt al die klachten veroorzaakt door stress te verminderen. In 2001 heeft het ministerie van financiën besloten dat er allerlei fiscale voordelen zijn voor de werkgever als hij stoelmassage op het werk aanbiedt. (www.minfin.nl)

 

Maar belangrijker nog, wat doet het met je personeel? Een kleine, algemene, greep; ziekteverzuim wordt teruggedrongen, personeel voelt zich meer ontspannen, meer gewaardeerd, voelt zich prettiger op de werkplek en is bereid zich meer in te spannen op het werk. Dat is een heleboel meer! Dan snijdt het mes toch aan 2 kanten?

  

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

February 25, 2016

November 16, 2015

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square