Bomen versus Ego of Opgeruimd staat netjes

September 30, 2015

Vanmorgen ben ik in mijn kelder afgedaald omdat de waterkraan dicht moest. Tot voor kort was ik nog nooit in mijn kelder geweest omdat de weg ernaar toe wat lastig is maar ik blijk een best grote kelder te hebben waarbij ik ook zomaar het huis van mijn buurman in kan komen…

De kelder ligt vol met van alles en nog wat en overal zitten spinnenwebben. Het is er donker maar wel droog. Vast en zeker warm in de winter en koel in de zomer.

Toen ik de ruimte binnen kwam dacht ik gelijk: Lampje ophangen, opruimen, schoonmaken, en overtollige spulletjes neerzetten.

Maar toen dacht ik ’Nee’, ‘laat ik vooral geen overtollige spullen in de kelder opslaan want het zijn niet voor niets overtollige spullen.’ Overtollige spullen moet je weg doen. Opruimen, anders stapelt alles zich maar op en is het straks 1 grote puinzooi.

 

Volgens mij werkt het met spullen net zo als met gedachtes en emoties.

Als je ze opslaat in plaats van wegdoet blijft het altijd in je systeem aanwezig en heb je dus minder ruimte voor nieuwe dingen en inzichten. Dat je een tijdje iets bewaart omdat je het nog niet weg wilt of kunt doen à la maar op een gegeven moment is het klaar.

Bij 9 van de 10 mensen werkt het zo dat als spullen weg zijn ze een opgeruimd gevoel ervaren, zowel in huis als bij zichzelf. Wat zou het toch fijn zijn als we dit opgeruimde gevoel ook zo makkelijk in ons hoofd zouden kunnen bewerkstelligen...Ik geloof dat als je zaken als gedachtes en emoties weg kunt gooien en los durft te laten je makkelijker bij de antwoorden komt die, zoals Hans al schreef, gewoon in je kelder liggen.

 

Eigenlijk is het heel simpel maar hebben we het onszelf, ons mensenras, zo ontzettend moeilijk gemaakt dat we door de bomen het bos niet meer zien. En als we de bomen weer zien schrikken we ervan omdat het toch niet zò simpel kan zijn? Doe maar lekker ingewikkeld dan is het vast altijd goed…Angst is hierin een goede voedingsbodem.

Ik doe dagelijks mijn best om de bomen te blijven zien en angsten en onzekerheden los te laten, maar dat valt niet mee.

Ik ben zo geprogrammeerd dat mijn ego altijd en overal probeert haantje de voorste te zijn en haar mening ten alle tijde door wil drukken. Dit ten koste van mijn Ik. En aangezien we daar allemaal last van hebben is het dus een constante strijd tussen je ego en je ik. En ook nog es met de ego’s van alle andere mensen die al dan niet ook proberen met hun eigen ik door hun ego heen te breken…

Wat een zooi…Wel een leuke zooi, maar wat een zooi! 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

February 25, 2016

November 16, 2015

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square