top of page

Een stukje tekst uit het werkboek

Verbinding

 

Het is zo makkelijk gezegd, verbindt je met jezelf. Maar dat valt niet altijd mee. Verbinden betekent  samenvoegen. Maar wezenlijk, levende onderdelen van jezelf, je systeem samenvoegen is geen gemakkelijke opgave. Zeker als beide onderdelen soms hele eigen ‘levens’ en gedachtegangen lijken te hebben.

In deze cursus leren we een solide verbinding te maken tussen je hoofd en je hart. Zodat je niet steeds gestoord en belemmerd wordt door de stemmetjes in je hoofd. Je leert beter om de wensen van je hart in de praktijk te brengen zonder dat steeds weer een ‘Ja maar…’ in je hoofd oppopt.

Ik denk dat je hart popelt om hiermee aan het werk te gaan. En ook je hoofd zal de rust die het gaat brengen  op prijs stellen.

Als het hoofd staat voor angst en het hart voor liefde hoe mooi is het dan om het oude gezegde Liefde overwint alles! in de praktijk te brengen.

En hoe rustgevend zal het zijn als jij die angst om kan zetten in liefde. Want ga maar na, aan onze onzekerheid, boosheid, jaloezie etc. ligt vaak angst ten grondslag. Angst houd ons ver weg van vertrouwen. En als we niet vertrouwen kunnen we ons niet overgeven. Dan is het bijna onmogelijk sprongen in het diepe te wagen en onbekende paden te bewandelen.

Om deze angst te overwinnen moeten we hem niet wegstoppen maar juist de verbinding aan gaan. Ontdekken wat ten grondslag ligt aan deze angst en deze angst omringen met de liefde van het hart. Dan kun je accepteren en uiteindelijk loslaten.

bottom of page