Essentiële oliën

massageolien.jpg

Pure essentiële oliën zijn een natuurlijke krachtbron voor lichaam en geest. Ze ondersteunen lichamelijke processen, verlichten emoties, geven energie en helpen bij allerlei klachten.

Essentiële oliën zijn door de tijd heen in veel culturen gebruikt voor hun medicinale en helende werking. In onze moderne tijd gebruiken we de oliën meer vanuit een holistische benadering. Dit leidde tot de herontdekking van de bijzondere werkzaamheden van deze oliën. Elke essentiële olie heeft haar eigen specifieke eigenschappen die een helende, versterkende en kalmerende werking heeft.

Door de neus worden de oliën direct opgenomen in het limbische systeem van de hersenen. Dit systeem gaat interacties aan met hersengebieden die allerlei vitale lichaamsfuncties aansturen. Hierdoor kunnen de oliën zowel op de psyche als het lichaam een zeer positieve invloed hebben.

Door het aanbrengen van de oliën op de huid komen de moleculen direct in de bloedbaan of de plek die ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld bij spier-, en gewrichtsklachten.

In mijn praktijk werk ik met oliën van DoTERRA .